dezordinea

o altfel de ordine

Made in ch

with one comment

Incepe swap-ul si la ei……

http://www.gandul.info/international/china-si-marea-britanie-ar-putea-semna-un-parteneriat-de-peste-1-1-miliarde-de-dolari-8393858

 

M

China şi Marea Britanie ar putea semna un parteneriat de peste 1,1 miliarde de dolari

de Mihai SCHIAU Postat la: 28.06.2011 11:00 Ultima actualizare: 28.06.2011 11:04

Britanicii speră să semneze contracte de peste 1,12 miliarde de euro, în urma întâlnirii care va avea loc în această după-amiază, la Londra, între premierul chinez Wen Jiabao şi omologul său britanic, David Cameron

Britanicii speră să semneze contracte de peste 1,12 miliarde de euro, în urma întâlnirii care va avea loc în această după-amiază, la Londra, între premierul chinez Wen Jiabao şi omologul său britanic, David Cameron, scrie BBC.

Jiabao, care se află într-o vizită de trei zile în Marea Britanie, a spus deja că vrea să ducă mai multe produse britanice în China. Premierul britanic declarase şi el că există potenţial pentru a crea mai multe locuri de muncă şi oportunităţi de investiţie pentru afacerile britanice în China.

Cei doi lideri sunt aşteptaţi să semneze un acord prin care mai multe companii britanice – în special din domeniul arhitecturii, ingineriei civile, cercetării şi dezvoltării, să îşi extindă activitatea în cea mai populată ţară a lumii.

În cadrul întâlnirii dintre Cameron şi Jiabao – la care vor mai participa cancelarul britanic George Osbourne, secretarul pentru afaceri externe britanic William Hague şi mai mulţi membri ai guvernului chinez, se vor discuta îmbunătăţirea relaţiilor culturale şi educaţionale dintre Marea Britanie şi China, dar şi teme globale precum securitatea internaţională sau schimbarea climei.

Exporturile britanice în China au crescut cu 20% în opt luni

„Creşterea economică rapidă a Chinei este o veste bună pentru Marea Britanie. Înseamnă mai mulţi bani care intră în economiile noastre (n.r. europene) şi potenţialul de a crea mai multe locuri de muncă pentru britanici, atât aici, cât şi în China. Summitul este un bun prilej pentru a discuta aceste chestiuni”, spune un purtător de cuvânt al primului-ministru David Cameron.

De fapt, Cameron însuşi a declarat, acum câteva zile, că întâlnirea poate „cimenta” relaţia dintre Marea Britanie şi China, „parteneri ai creşterii economice”. El a spus că, până în 2015, comerţul bilateral dintre cele două ţări ar trebui să ajungă la 112,7 miliarde de euro, dublu faţă de cât era acum un an. Deja exporturile britanice în China au crescut cu 20% din noiembrie anul trecut, când premierul britanic a vizitat Beijingul.

Reclame

Written by dezordinea

iunie 28, 2011 la 1:30 pm

Publicat în Uncategorized

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cred ca incep sapaturile de bunkere si la chinezi, cu tehnologie engleza.
  Sau le au , deja , sapate , si vor numai sa le mobileze , de aia merg arhitectii .
  Desi nu se zice despre ce arhitecti e vorba.
  Poate sunt „arhitecti sociali” .
  Care sa umble din poarta in poarta , pe la batranii singuri , sa le dea cadou cate o pastila albastra cu dungi rosii ( vezi steagul Angliei ) , din partea reginei .

  dezordinea

  iunie 28, 2011 at 2:44 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: